Skupštinske pikanterije

U Prijedoru, 13.06.2018, održana je 18. sjednica Skupštine grada Prijedora sa početkom u 10 časova i 3 minute koja počinje riječima Gorana Dragojevića: „Lako je vama ženama. Šta ćemo mi muškarci? Vi možete haljinice, majičice nositi…“

Onda je neko dodao da se sjednica treba održavati u bazenu ili da se napravi bazen u sali za sjednicu, a da bi novinari morali da rone. Nakon toga se prolomio smijeh naših odbornika.

MojPrijedor.com

Milan Tubić je tražio od gradonačelnika da mu na licu mjesta objasni zašto Prijedor još uvijek nema potpisan ugovor sa Dog Trust fondacijom ( koja želi na human način riješiti problem pasa lutalica). Gradonačelnik nije htio dati usmeni odgovor te na insistiranje Milana Tubića potkrijepljeno pravilnikom rada Skupštine koje obrazlaže da gradonačelnik mora objasniti zašto ne želi dati usmeni odgovor, gradonačelnik je objasnio da ne raspolaže tim informacijama i ne može dati trenutno usmeni odgovor.

Odbornica Jovana Panić je zahtijevala da se u najkraćem roku odbornici odluče da li su voljni smanjiti svoju naknadu za 50 km ( ukupna cijena vjenčavanja van Opštine je 207 km, a smanjenjem bi iznosila 157 km). Naglasila je da mnogi odbornici ionako imaju posao sa strane, većina direktorske pozicije, tako da to smanjenje ne bi značajno uticalo na njihove finansije.

Dragoslav Kabić je održao govor od 4 minute o „manifestaciji“ Dana bijelih traka za koju kaže da unosi nemir i lažnu propagandu. On izjavljuje da je učesnik rata i da niko nije zahtijevao nošenje bijelih traka. Kako govor teče dalje, od njega dobijamo informaciju da su se, ipak, bijeli čaršafi stavljali na kuće iz, kako on tvrdi, razloga kako bi medicinska pomoć mogla lakše i sigurnije doći do odredišta. Valjda iz pojma predaje i nenaoružanja. Pri kraju govora, doznajemo da je i sam nosio bijelu traku (iako na početku tvrdi da nije niko nosio) kako bi se ljudi raspoznavali. On zahtijeva adekvatnu političku kategorizaciju i tretman povodom obilježavanja pomenute „manifestacije“.

Dragoslav Kabić je opominjan od strane predsjednika Skupštine Seada Jakupovića na prekoračenje dužine izlaganja, na šta se ovaj oglušio, a Jakupović ga više nije ni prekidao.

Odbornici Mirsad Duratović, Mesud Trnjanin, Sabahudin Garibović i Ajdin Mešić napuštaju sjednicu jer im nije bilo dozvoljeno da daju komentar na izlaganje odbornika Kabića od strane predsjednika Skupštine Jakupovića. Nakon toga, gradonačelnik Đaković obećava da će se posvetiti ovom pitanju u budućnosti, te pokušati sazvati stručni tim istoričara koji će utvrditi istinu.

Nije izglasan prijedlog Duratovića  o obilježavanju trgova i ulica i latiničnim i ćiriličnim pismom.

Kao šlag na tortu, Brane Radanović je glasao umjesto odbornika koji nije bio tu u više navrata dok ga odbornica Jovana Panić nije opomenula. Nakon toga je prestao.

Facebook
Twitter
LinkedIn