Poziv za učešće: Škola kreativnog dokumentarnog filma „Ko je vidio video?!“#6 – KVV#6

Pravo Ljudski, uz podršku Nacionalne fondacije za demokratiju (NED) i  lokalnih partnerskih organizacija, sa zadovoljstvom objavljuje poziv za šesto izdanje Škole kreativnog dokumentarnog filma “Ko je vidio video?!”#6 – KVV#6.

“Ko je vidio video?!”, kao i svaki filmski program Pravo Ljudski, kontinuirano podržava razvoj nove generacije filmskih autora i autorica koji žele da stvaraju angažovane dokumentarne filmove koji odražavaju društvene i političke tokove u kojima živimo. Fokusirajući se na mlade bh kreativce i kreativke, umjetnike i umjetnice, i generalno filmske autore i autorice, KVV#6 obuhvata seminare i sesije za razvoj filmskih projekata pod vodstvom tri veoma iskusna tutora i tutorice, koji su aktivni/e međunarodni/e filmski autori i autorice.

Završni filmovi nastali na KVV#6 će imati svjetsku premijeru na 13. izdanju Pravo Ljudski Film Festivala u Sarajevu.

Kako?

Učešćem na Pravo Ljudski radionicama dokumetrnog filma ili eduktivnim programima, učite kroz rad.

KVV#6 metodološki balansira različite pristupe u procesu učenja, nudeći kako seminare, tako i moderirane sesije individualnog mentorstva, a tokom radionice učesnici i učesnice rade u grupama po troje, kako bi kolaborativno, u duhu dijeljenja, napravili svoj kratki dokumentarni film. Svaki film bi trebao ponuditi originalan uvid u temu i mjesto gdje će učesnici raditi. Tako ćete istraživati, pisati, izraditi i uređivati ​​svoje kolaborativne radove uz vodstvo profesionalnih tutora.

Osobe koje se prijavljuju moraju biti starosne dobi između 17 i 23 godina, sa nekim filmskim iskustvom – narativnog ili dokumentarnog filma, kratke i nekomercijalne filmske produkcije.

Za koga je?

Za mlade, nove autore i autorice sa iskustvom u nekim aspektima filmskog stvaralaštva koji žele ispoljiti svoju strast i ideje za dokumentarni film i zahtijevaju praktično iskustvo i obuku u tehničkim i kreativnim filmskim veštinama.

Mladi/e, novi/e autori i autorice koji žele razviti, pisati, izraditi i urediti svoj prvi kratki društveno angažovani dokumentarni film koji se bavi različitim humanitarnim izazovima sa kojima se suočavaju pojedinci i društva i načine kako ih riješiti.

Producenti/ce, kamermani/ke, montažeri/ke, pisci i spisateljice sa narativnim iskustvom koji razmišljaju o radu u ne-fikcijskom filmskom stvaralaštvu, također se podstiču da apliciraju.

Godine:

Kreativci i kreativke starosti 17 – 23 godina sa interesovanjem za audio-vizuelne umjetnosti i nekim prethodnim iskustvom. Minimalna starost: 17 na početku škole.

Datumi:

  1. – 20. aprila 2018.

Trajanje: 8 dana, cjelodnevno trajanje (10:00 – 20:00)

Lokacija:

Mostar i Čapljina.

Troškovi učešća:

Troškove radionice, uključujući didaktičke troškove, troškove opreme, kao i putovanje, smještaj i hranu, pokrivaju organizatori.

Zahtevi za učešće:

Škola kreativnog dokumentarnog filma KVV#6 je otvorena i nema posebnih zahtjeva za učešće. Međutim, kako bi dobili što više, trebalo bi da imate prethodno iskustvo u kreativnom procesu, vizuelnom, audio ili audio-vizuelnom.

Radni jezik svih KVV#6 radionica, sastanaka i događaja je engleski. Zbog toga je dobro poznavanje engleskog jezika neophodno za učešće.

PRIJAVU MOŽEŠ PRONAĆI NA WEB STRANICI WWW.PRAVOLJUDSKI.ORG

Trebate više informacija? Pišite na [email protected].

Facebook
Twitter
LinkedIn