Poziv za nove dopisnike

Portal Zamisli.ba je nekomercijalni i neprofitni medij, a naša urednička politika je nazavisna od donatora i postojećih političkih opcija. Rukovodimo se osnovnim novinarskim postulatima insistirajući na slobodi govora, jednakim pravima za sve pozivajući na promišljanje o društvu u kojem živimo i na probleme lokalnih zajednica. Naravno, želimo istaći i dobre strane našeg društva i izdvojiti ljude i događaje koji čine našu okolinu i kulturu boljom.

Naš cilj je podstaći razvoj kritičnog mišljenja, medijske nezavisnosti i inicirati društvene promjene, te samim tim ostvariti bolje uslove za ostvarivanje društva slobodnih i jednakih.

Pozivamo vas da nam se pridružite šaljući tekstove, fotografije, pišući blog, snimajući svoj podcast ili video materijal da bismo zajedno inspirisali na aktivizam, razmjenu ideja, diskusije, bilo kakav vid aktivnosti jer smo kao društvo suviše pasivni.

Pišući kao pojedinci/ke, trudimo se promovisati zajedničke ciljeve i ideje, te pozivamo ljude različitih mišljenja i stavova da nam se pridruže u razmjeni informacija radi boljeg međusobnog razumijevanja.

Svi/e mogu ispričati svoje priče putem tekstova, kratkih priča, poezije, video i foto reportaža, podcasta, stripa, a mi smo prostor koji vam može to omogućiti.

Oblasti koje možete pokriti su:

Socijalna politika

Ekologija

Ljudska prava

Dešavanja

Kultura sjećanja

Nezavisna kultura i umjetnost

 

TRAŽIMO:

-Britke i neustrašive kritike događaja u svijetu i kod nas

-Svi radovi moraju biti na lokalnom jeziku (BHSC)

-U obzir dolaze samo ranije neobjavljena djela

-Moguće je poslati do tri pjesme

-Tekstovi i kratke priče ne bi trebali biti duži od 2000 riječi

-Radove slati u doc.formatu

-Slike moraju biti u .jpg formatu veličine do 2 MB i moguće je poslati do 5 individualnih radova ili do 10 radova koji su dio serije

-Ne objavljujemo radove i sadržaj koji promovišu govor mržnje, eksploativne, seksističke, fašističke ili rasističke ideje.

Nudimo:

-stalne ili povremene angažmane

-promociju vašeg rada

-mogućnost dodatnih obuka, usavršavanja i druženja

Ako ste zainteresovani/e, svoje radove ili dodatna pitanja možete nam slati na [email protected].

Facebook
Twitter
LinkedIn