Poziv na premijeru predstave Hajđekud, Prijedor, 03. juni 2018. godine

Čast nam je pozvati Vas na premijeru pozorišne predstave Hajđekud u pozorištu Prijedor, 03. juna 2018. god. u 19 časova.

Predstava Hajđekud je nastala u višemjesečnom istraživanju pojma ‘buduća sjećanja’, traženja onoga što je zaboravljeno, ali i onoga čemu se u budućnosti nadamo.

Zaboravi se ključ, olovka, novčanik, mobitel, nekad i daleka rodbina, nekad se zaboravlja jer vrijeme prolazi, a nekada jer je tako lakše. Nekad se nešto ne može nikako zaboraviti.

Slično je sa budućnošću. Nadamo se novim ključevima, olovkama, novim (treba li naglasiti punim) novčanicima, najnovijim mobitelima, rodbini. Nadamo se da nas ne zaborave. Nadamo se (molimo doboš!) boljoj budućnosti! Mada sve češće negdje daleko.

U toku procesa stvaranja predstave, 25 učenika i učenica srednjih škola iz Prijedora je prolazilo kroz radionice filma, pozorišnog pokreta, radili su na tekstu, glasu, scenografiji, kostimu, i osmislili predstavu koju su iz zabave nazvali Hajđekud (skraćeno od Hajde! Gdje? Kuda?). Proces su podržali profesori/ce i nastavnici/e prijedorskih škola koji su iz uloga fasilitatora/ica pomagali proces uvodeći pristup jednakosti i razmjene.

Participativni pristup radu omogućio je prostor i vrijeme u kojem se kroz smijeh, zabavu, ali i ozbiljnost i predanost ispisivali dijalozi, odigravale scene grupne i individualne amnezije, odnosa društva prema njihovim generacijama, kao i vrijednosti koje žele da popločaju njihove puteve.

Ovim putem vas želimo pozvati da budete s nama 03. juna 2018. god. u 19 časova u pozorištu Prijedor gdje će se osim predstave prikazivati i kratki filmovi učesnika/ca koji su nastali u sklopu filmske radionice.

Dobrodošli/e!

Ovogodišnji projekat je rezultat saradnje UG Most Mira i Build Up Fellowship programa.

Facebook
Twitter
LinkedIn