Skup podrške “Pravda za Davida” u Palama

Grupa studentica iz Pala zajedno sa kolegama iz Istočnog Sarajeva organizuje skup podrške ” Pravda za Davida” koji će se održati, kako je predviđeno,  9. maja na šetalištu Promenada pored Olimpijske pahuljice sa početkom u 19h!

Ovo je prilika da svi s područja Sarajevsko-romanijske regije izađu u znak javnog protesta zbog netransparentnosti i neažurnosti u rješavanju ubistva Davida Dragičevića.  Važno je istaći da ovim okupljanjem nećemo pokazati samo svoju solidarnost sa porodicom Dragičević, nego ukazati na nezadovoljstvo građana iz ovog dijela RS u kojem se takođe dogodilo mnogo ubistava, a koja još uvijek nemaju svoj epilog ni kraj. Nasilje, prijetnje,  napadi su dio naše svakodnevice, a policija ne uliva povjerenje građanstvu i to moramo promijeniti što prije zbog svih nas, naše sigurnosti i budućnosti naše djece! S tim u vezi, ljubazano molim sve zainteresovane da na jedan miran i dostojanstven način bez ikakvih političkih i nacionalnih istupa iskazu svoje nezadovoljstvo i pošalju poruku podrške Davoru Dragičeviću.
S obzirom na to da i Davor svakodnevno ponavlja kako je ovo jedna mirna i dostojanstvena borba za istinu i pravdu, slijedimo svi njegov primjer da ne bismo proizveli određene neugodnosti koje bi pojedini silno dočekali i iskoristili s ciljem skretanja pažnje od bitnih stvari!!
Svi zainteresovani za borbu do istine i pravde mogu se pridružiti fb grupi “Pravda za Davida” i pruziti svoju podršku!  SOLIDARNOST JE NAŠE ORUŽJE!
STOP NEKAŽNJENIM ubistvima #pravdazadavida
Facebook
Twitter
LinkedIn