Sedmi Blart festival

Udruženje Nezavisnih Stvaralaca i Aktivista „Geto“ vam predstavlja program sedmog po redu regionalnog festivala Banja Luka Art festivala koji se ove godine realizuje od 31. augusta do 1. septembra.

Prvog dana festivala predstaviće se Nataša Konjević i Vesna Majstorović koje će u krugu DKC Incel oslikati murale. Posjetitelji će imati priliku da vide čitav proces nastajanja rada umjetnica. Projekat „Kocke“ Anđele Španović okupiraće prostor ispred društvenog centra i tu ostati tokom trajanja festivala. Radionica VJ-inga Almira Kukića počinje u četvrtak, a polaznici će imati priliku da se uključe u realizaciju samog festivala. Večernji program otvara predavanje „Istorija graffita i street arta“ Jovana Obradovića Shpire iz Novog Sada nakon kojeg slijedi njegov muzički set potpomognut banjalučkim muzičarom mF PolicE.

Izložba Andrijane Vešović, Zombijane Bones, iz Crne Gore biće otvorena u petak od 18 časova. Zombijana će svoje ilustracije na kraju festivala staviti na prodaju, a sav prikupljeni novac će donirati udruženju za zaštitu životinja „Kerber“ iz Banja Luke. Okrugli sto na temu javnih politika ugostiće Vjekoslava Vukovića iz Beograda, Jelenu Brkić iz Našeg prostora Banja Luka, Miladu Buturović Šukalo iz GI „Nova Varoš“, Omladinski Centar „Zdravo da ste“ i Crnu Kuću iz Novog Sada. Bosanskohercegovačka premijera filma „Iskra“ reditelja Gojka Berkuljana iz Crne Gore zakazana je u pola devet, a projekcija filma je na otvorenom. Saša Đorđević će predstaviti muzički program drugog dana festivala u kafe Žiža.

Začetnik hip hop i elektronske scene Banja Luke Dejan Ilić (Dj Woodie) i nove snage grada B-TON podijeliće scenu sa beogradskim reperom Smoke Mardeljanom u subotu 1. septembra kada i završavamo sedmi Blart festival.

Partneri ovogodišnjeg festivala su „Magrel“, produkcijska kuća „SlovoFilm“, UAMPI „Bum“, Portal „Impuls“ i Žiža.

Facebook
Twitter
LinkedIn