Promocija novog broja ŠKOLEGIJUMA i radionica „Kako izvještavati o obrazovanju“

Redakcija magazina za pravedno obrazovanje Školegijum Vas poziva na promociju novog broja koja će se u organizaciji ”Oštre Nule” i ”BASOC-a” održati u petak 20. aprila u Muzičkom paviljonu Staklenac sa početkom u 20 sati.

Tom prilikom će biti promovisana i nova knjiga u ediciji Lektira narodu „Muha na času lektire“ autora Enesa Kurtovića.

Sutradan, 21. aprila, će se u istim prostorijama održati radionica „Kako izvještavati o obrazovanju“  s početkom u 10 sati, a na radionici će moći prisustvovati svi koji su zainteresirani da pišu za Školegijum.

 

Školegijum, magazin za pravedno obrazovanje, čiji je izdavač Fond otvoreno društvo BiH, pokrenut je 2011. godine kao platforma za kritičku analizu obrazovnih politika i praksi u Bosni i Hercegovini, u okviru šire kampanje za suštinsku i opsežnu reformu obrazovnog sistema.

Dobre prakse u obrazovanju, kako kod nas tako i u inostranstvu, argumenti su koje autori koriste u svojim tekstovima, te ih promovišu kako bi potkrijepili svoje tvrdnje.

U posljednjem 23. broju, možete, između ostalih sadržaja, čitati reportaže o školi u Gornjoj Maoči i Sajmu nauke u Ženevi. Možete pronaći kratku analizu odgovora koje je BiH dala na 38 pitanja iz 26. poglavlja (Obrazovanje i kultura) Upitnika Evropske komisije u sklopu procesa učlanjenja naše države u Evropsku uniju.

Također, naći ćete i tekst o tome zašto je optužen i osuđen Mustafa Busuladžić ili kako je jedna naučna ustanova osramotila struku i univerzitet.

Na promociji će govoriti:

  • Ivana Zečević, profesorica na Filozofskom fakultetu u Banjaluci
  • Nenad Veličković, glavni i odgovorni urednik Školegijuma
  • Rubina Čengić, glavna i odgovorna urednica web izdanja Školegijuma
  • Enes Kurtović, član redakcije i autor knjige „Muha na času lektire“

 

Radujemo se vašem dolasku.

Redakcija magazina Školegijum.

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn