Prijava na radionice medijskog opismenjavanja

Centar za mlade „KVART“kroz aktivnosti portala zamisli.ba objavljuje poziv za prijem polaznika i polaznica na ciklus radionica medijskog opismenjavanja u svrhu povećanja kapaciteta mladih za bavljenjem community novinarstvom.

 Želja nam je da kroz ciklus od 4 radionice upoznamo mlade ljude sa osnovnim konceptom community novinarstva te ih osnažimo da kroz mentorski rad istražuju, kreiraju i objave svoje priče.

Ciklus od ukupno 4 radionice će trajati u period od početka marta do polovine aprila 2019. godine, svakog drugog vikenda u mjesecu, a počevši od 2. marta 2019. godine. Radionice će se sastojati od preko 60 časova predavanja i teorijske nastave, ali i praktičnih vježbi koje će omogućiti polaznicima i polaznicama da primjene stečeno znanje u praksi.

Ciklus od četiri radionice čine sljedeće teme:

  1. Kritičko mišljenje (2. i 3. marta 2019.)
  2. Fotografija – (16. i 17. marta 2019.)
  3. Pravljenje video priča – (30. i 31. marta 2019.)
  4. Pisanje blogova – (13. i 14. april 2019.)

Neke od tema obuhvaćene navedenim radionicama će biti: razvoj kritičkog mišljenja, osnovni koncept građanskog i community novinarstva, osnove fotografije, tehnike fotografisanja, foto žurnalizam, video produkcija, snimanje zvuka, osnove video montaže, kreativno pisanje, pisanje blogova i mnoge druge teme.

Radionice će voditi eminenti stručnjaci i stručnjakinje sa dugogodišnjim iskustvom u radu u navedenim oblastima, ali i u radu sa mladima.

Radionice će se realizovati u prostorijama Centra za mlade “KVART” u Prijedoru na adresi Zanatska 13 u Prijedoru.

Konkurs je otvoren do 26. februara za osobe od 16 – 30 godina starosti sa područja Prijedora i okolnih gradova (Bosanski Novi/Novi Grad, Sanski Most), a ukupno ćemo izabrati 15 učesnika i učesnica.

Za sve prijavljene osobe iz okolnih mjesta biće obezbjeđeni putni troškovi tokom učestvovanja na radionicama, kao i hrana i osvježenje za vrijeme cijelog trajanja radionica.

 

Svoje prijave, kao i dodatna pitanja, šaljite nam na e-mail adresu [email protected], a Prijavni obrazac možete skinuti OVDJE.

 

Ova aktivnost se sprovodi u sklopu projekta „Stories to be Heard” koji realizuje Centar za mlade „KVART“ kroz aktivnosti portala zamisli.ba

 

Facebook
Twitter
LinkedIn