Priča iz Ljubije: Krajnje vrijeme za promjene

Građani u Ljubiji su odlučili da je krajnje vrijeme da se nešto mora promijeniti i njihova odluka je urodila plodom. Možda se ne bi desilo to što se desilo da nisu na vrijeme shvatili da političke partije žele po svaku cijenu da samo njihovi igrači imaju pravo da odlučuju o životu građana.

Konačno je došlo vrijeme da se dese izbori u mjesnim zajednicama, koje su građani već duži niz godina čekali. Čekali su da MZ pripadnu onima kojima je najviše do njih stalo, koji svojim dosadašnjim primjerom su dokazali koliko vole mjesto u kojem žive, ljudima koji ne gledaju da li će za ono što rade dobiti neke poene, glasove ili kako se to već zove u današnje vrijeme.

Političke partije su i ovaj put ,kao i svaki do sada, odlučile da na izbor u Savjet MZ ne može niko drugi da utiče sem njihovih članova, pa su pokušali prikriti izbore, odnosno, nisu se nimalo trudili da šira javnost bude upoznata da će se izbori za Savjet MZ desiti, niti kako će teći izborni proces, u nadi da građani neće ni izaći na izbore.

Srećom, proradila je svijest građana pa su se organizovali tako što su sastavili jednu kvalitetnu listu kandidata koji zavređuju da odlučuju u svojoj MZ, ne gledajući ko je u kojoj partiji, već ko je kakav karakter, ko hoće da radi, ko želi da živi u lijepo uređenom ambijentu, ko je i ranije doprinosio razvoju i napretku, kome je stalo do sloge i dobrih međuljudskih odnosa, ko će raditi za dobrobit svih građana, ne gledajući ko se krsti ili klanja, ili ni jedno od toga.

Pošto smo imali saznanje da je mali broj građana zna da će se održati izbori za Savjet MZ, željeli smo da se vijest proširi, da što više građana izađe na izbore i daju svoje mišljenje o izbornoj listi, zatražili smo pismenim putem uz odgovarajući broj potpisa, da se sazove zbor građana i na tom zboru jedina tačka o kojoj se može razgovarati bude upoznavanje o datumu, mjestu i izbornom procesu. Ali, to se nije desilo. Čak se niko nije udostojio ni pismeno odgovoriti i jedino je neposredno prije poslana obavijest koju je jedino s lupom bilo moguće pročitati. Tu je pisalo da će se izbori održati u nedjelju, što nas je dodatno razljutilo i u roku od tri dana građani su krenuli u lobiranje glasača i na taj način postigli ono što su i željeli, ono što je najbolje za sve one koji misle dobro svojoj zajednici.

Novi saziv se dogovorio i zakleo da će pošteno, odgovorno i nesebično se odnositi prema svima građanima, negledajući ko u kojoj partiji jeste ili nije.

Tako su građani Ljubije izvojevali malu pobjedu.

Novoizabrani građani su odmah po dolasku na svoja mjesta u Mjesnoj zajednici pokrenuli radnu akciju kakva nije poznata u poslednjih 25 godina, a plan je svaki vikend uređivati neki novi prostor.

Radna akciji

Facebook
Twitter
LinkedIn