Pravda za Davida

Skup podrške za porodicu tragično nastradalog Davida Dragičevića održan je i u Palama. Preko 300 građana je prisustvovalo skupu gdje su prisutni zapalili svijeće i potpisali peticije.

Kao jedan od organizatora, uz još četiri cure, mogu biti zadovoljan što se napokon svijest ljudi probudila i što su napokon izašli da podrže nešto bitno za sve nas u budućnosti.

Ovo nije bila samo Pravda za Davida, ovo je bila Pravda za sve nas, sve nas koji ćemo ostati da živimo u ovoj zemlji.

Ono što me je posebno oduševilo je to što nijednog trenutka nije povišen ton osim što smo svi u glas uzvikivali PRAVDA ZA DAVIDA. Što su, iako su Paljani mentalitetom teški, ovo uz punu podršku podržali. Moglo je, naravno, i više, ali je i ovo odlično.

Drago mi je što se širi u svim gradovima i da skupovi nisu ostali samo u Banja Luci. Skupovi su u posljednjih sedam dana održani u Modriči, Bijeljini, Palama, Doboju, Prijedoru, Minhenu, Novom Sadu, Beču. Naredni skupovi su u Novom Gradu i Sarajevu.

Isto tako, neopisivo mi je drago što će skup u Sarajevu biti zajedno sa porodicom Memić.

Na skupu u Palama pročitana su i pisma koja su napisana za ovaj skup. Pismo je prenešeno u cijelosti.

„Davide, generacijo. Otišao si da bi nas probudio. Da se okrenemo oko sebe, otvorimo oči i vidimo gdje smo. Da vidimo šta nam rade. Dužni smo ti, Davide. Dužni smo ti pravdu i borimo se za nju. Ruku pod ruku sa tvojim roditeljima. Vidiš li ih, Davide? Ponosan li si? Bore se kao lavovi za tebe i za svu našu djecu.
Traže pravdu i naći će je za sve nas, u ime svih nas!

Dušmani te nazvaše raznim imenima da me je sramota ponoviti to. Nazivali su tako i tvoje roditelje, ali im zatvoriše usta. Nisi ti, Davide, bio ništa loše. Dokaze ću ostaviti za druge koji to bolje znaju prikazati, za one koji su te poznavali, a ja ću da pišem tebi.

Nisam ti rekao, Davide, ujedinio si sve religije u našoj BiH. Svi kao jedan dižu ruku za tebe, svi pjevaju tvoju pjesmu. Svi puste suzu za tebe, ali ti pošalju i osmijeh.

Zato, Davide, budi ponosan na sebe, nisi otišao uzalud. Budi ponosan na nas jer ćemo se izboriti za pravdu!

Za kraj ću ti samo reći: jednom su te ubili, drugi put neće! PRAVDA ZA DAVIDA!“

 

Facebook
Twitter
LinkedIn