Poziv za školu novinarstva „Preglasaj!“

 

Udruženje za alternativnu muzičku produkciju i izdavaštvo BUM i portal “Impus” poziva studente/ice novinarstva, društvenih nauka i sve zainteresovane mlade do 25 godina iz Bosne i Hercegovine da se prijave na školu novinarstva “Preglasaj!”. Škola novinarsta održava se uz podršku “ActionSee” mreže i biće organizovana u Banjaluci u periodu od 8. do 10. juna.

 

 

Polaznici/e  škole će imati priliku da se teoretski i praktično upoznaju sa osnovama istraživačkog novinarstva, pisanjem kolumne, kako napraviti video i kako dati vidljivost sadržajim. Predavači na školi su novinar i profesor novinarstva Dinko Gruhonjić, bosanskohercegovački kolumnista Dragan Bursać i Feđa Kulenović, nezavisni informacijski stručnjak.

Predavanja škole su:

“Osnove istraživačkog i analitičkog novinarstva” i “Politički izvori i izbori” profesora Dinka Gruhonjića.

“Mojo, nova forma novinarskog izvještavanja” i “Vidljivost sadržaja u realnom vremenu” Feđe Kulenovića.

Kolumnista Dragan Bursać o izazovima, početcima i nastanku teksta “Kolumna kao stav”.

Nakon završetka škole najbolji polaznici/e će dobiti priliku honorarnog rada u redakciji „Impuls“.

Škola novinarstva “Preglasaj” biće organizovana u Banjaluci u periodu od 8. do 10. juna. Svi zainteresovani za učešće moraju dostaviti motivaciono pismo, jedan članak ili video uradak i zajedno sa ispunjenim formularom poslati na adrese [email protected] [email protected], sa naznakom Preglasaj, najkasnije do 3. juna 2018. 

Obrazac za prijavu možete pruzeti OVDJE

Organizator snosi troškove puta, smještaja i ishrane. O rezultatima konkursa prijavljeni/e će biti obavješteni/e najkasnije do 5. juna.

Sve dodatne informacije možete dobiti putem e- maila adrese [email protected] [email protected]

Facebook
Twitter
LinkedIn