POZIV NA TRENING Javna dobra i političke borbe

Udruženje građana Oštra Nula vas poziva na trening „Javna dobra i političke borbe“, koji će se održati 21. juna u Socijalnom – edukativnom centru (Dr. Mladen Stojanović 6) sa početkom u 10 časova.

U zadnjih nekoliko decenija se intenzivirala globalna borba za javna dobra i resurse koji su ključni za opstanak i kvalitet života mnogih zajednica. Na našim prostorima je takođe prisutan trend prodaje, ustupanja kompanijama i uništavanja zajedničkih i javnih dobara, pa je primjetan i pojačan interes javnosti i civilnog društva za ovu temu.

Cilj ovog treninga jeste da se upoznamo i produbimo znanja o konceptu javnih dobara, pravnim mogućnostima i ograničenjima, te iskustvima političkih borbi za javna dobra u BiH. Trening je namijenjen u prvom redu udruženjima koja žele aktivnije djelovati na zaštiti i održivom korištenju javnih dobara, ali i pojedincima_kama zainteresovanim za ovu temu.

Predavači_ce na ovom treningu su: Tomislav Tomašević (Institut za političku ekologiju, Zagreb), Miodrag Dakić (Oštra Nula, Banjaluka), Dragana Stanković (advokatica, Banjaluka) i Alma Midžić (Jedna borba jedan grad, Sarajevo).

Dnevni red:

10.00 – 12.00 javna i zajednička dobra (Tomislav Tomašević)

12.00 – 12.45 pauza

12.45 – 13.45 pravne mogućnosti i ograničenja korištenja javnog prostora (Dragana Stanković)

13.45 – 15.00 ručak

15.00 – 16.30  Prakse građanskih inicijativa i građanskog aktivizma za zaštitu javnih dobara u BiH (Alma Midžić i Miodrag Dakić)

Svoje prijave nam možete poslati na adresu [email protected]. U prijavi je potrebno da navedete svoje ime i prezime, datum rođena, organizaciju iz koje dolazite (ako ste član neke organizacije), mjesto prebivališta i kontakt telefon.

Za učesnike koji nisu iz Banjaluke biće obezbjeđena refundacija putnih troškova. Posebno na upit postoji mogućnost smještaja.

Svoje prijave pošaljite najkasnije do utorka 20.6.

Facebook
Twitter
LinkedIn