Otvoren poziv mladima za učešće u Trećem sajmu mladih preduzetnika

Fondacija „Zajednički put“ Prijedor objavila je danas javni poziv mladim preduzetnicima i kreativcima za učešće u projektu “Treći sajam mladih preduzetnika” koji ova nevladina organizacija priprema u Prijedoru u povodu 12. avgusta, Međunarodnog dana mladih.

Poziv je upućen svim mladim ljudima iz pet od šest lokalnih zajednica prijedorske regije (grad Prijedor i opštine Novi Grad, Oštra Luka, Kozarska Dubica i Kostajnica) koji posjeduju kreativnost ili stručne vještine za izradu različitih vrsta proizvoda ili pružanje stručnih usluga, te za izradu korisnih rukotvorina i drugih proizvoda starih zanata (decoupage, unikatni nakit, krojački, bravarski proizvodi i drugo.

Takođe, poziv se odnosi i na mlade koji žele da steknu ili unaprijede postojeće vještine izrade proizvoda starih i drugih zanata, posjeduju vještine likovne umjetnosti, žele da steknu ili unaprijede preduzetničke vještine i vole timski rad i druženje kroz rad.

“Prednost prilikom odabira učesnika projekta Treći sajam mladih preduzetnika imaće mladi, posebno talentovani mladi s invaliditetom prijedorske regije, koji su vrlo uspješni u djelatnostima koje obavljaju”, navodi se u saopštenju za javnost Fondacije “Zajednički put” Prijedor.

Planirano je da sajam traje od 10. do 14. avgusta 2018. Godine i da se održava na Trgu majora Zorana Karlice.

Odabrani učesnici projekta imaće pravo na besplatno korištenje izložbeno-prodajnih štandova, administrativne i logističke usluge, promociju proizvoda i usluga putem letaka, društvenih mreža i internet stranice, savjetodavne i edukativne usluge Fondacije, usluge posredovanja i saradnje sa drugim privrednim i javnim organizacijama i mogućnost učešća u drugim projektima i programima koje realizuje Fondacija.

“Najuspješniji mladi preduzetnik, učesnik Sajma, biće nagrađen vrijednim nagradama po završetku Sajma”, stoji u saopštenju.

Svi zainteresovani mogu se prijaviti do 3. avgusta 2018. godine na adresu [email protected] gdje je potrebno navesti kontakt podatke.

Pokrovitelji Sajma mladih preduzetnika su Ministarstvo porodice omladine i sporta Republike Srpske i predsjednica Fondacije „Zajednički put“ Semira Hoffmann.

Na prošlogodišnjem ovakvom sajmu u Prijedoru učestvovalo je 12 mladih preduzetnika koji su predstavili više od 1.100 različitih rukotvorina i proizvoda pod motom: sve od igle do internet stranice.

 

Fotografija: www.fondacijazajednickiput.org

 

Facebook
Twitter
LinkedIn