Čime si nas to zadužio?!

Možda je ova tema malo “jaka” i vjerujem da će imati podijeljena mišeljnja s'obzirom da ovo čitaju i vjerniki_ce i ateisti_ice. Ali, da li ste primjetili koliko se iskomercijalizovao “Bog” i sve što ima veze sa njim? Da bi danas bila članica neke vjerske organizacije često moraš da plaćaš neku članarinu.

Čime si to nas zadužio !? Pored činjenične provalije nad čijom se liticom sabrano raspadamo kao nacija, a posebno kao ljudi. Dok robujemo  primitivnom lokalizmu i patrijarhatu kao i lažnom patriotizmu nacionalizmu. Ginemo bez pucnjave. Premda se većina ženske populacije kroz različite aktivnosti kako grupne lokalne, tako i samostalne bori i suprostavlja pokoru i ropstvu rušeći margine, izuva čizmu koja ih tlači.

Nažalost većina tih borbenih pokušaja se svodi na brutalno verbalnom frontu, gdje bivaju socijalno i ekonomski poražene. Ne zato što su slučajno umorne niti halapljivo siromašne, željne istine i vladavine prava ravnopravnosti, nego zato što ih minimiziraju isti oni koji bi trebali da stanu na stranu zakona, na stranu naroda i jednakosti. Isti oni čija usta mandatima hranimo mi osiromašeni i socijalno osakaćeni.

Ujedno gospodo, nemojte se igrati vatrom pa zaboraviti da je život svakog pojedinca i pojedine svetinja veća od bilo kojeg objekta u kojem dijelite blagoslove spremajući tj. tjerajući u smrt one koje ste prehodno silovali vašim kvazi vjerskim patrijotskim ubjeđenjima.

Gospodo, ako već imate priliku da utičete na javno mjenje činite to uz želju i sluh za potrebe naroda više nego što činite za vašu materijalnu dobit! Kako bih nakon takvog šlajma iz tih “prečasnih ” presvetih žvalja tj.usta mogla i dalje da se deklarišem kao Srpkinja Pravoslavka?  Dok su vrhovni predstavnici SPC osobe kojih bi se svaki istinski vjernik i vjernica trebali stiditi i odricati.

Patrijarh Irinej  je šetao sa svima samo ne sa masom onih čije Vagine nikako da ispusti iz šaka i prihvati se kandila i kadionice koje su mu izvorno namjenjene od Boga koji mu nikako ne nalaže da se bavi ženskim reproduktivnim organom! Pored svega čak i da ima najplemenitije namjere iskoristiti svoj položaj da doprinese poboljšanju i tih pitanja. Pa zašto onda ne prošeta sa porodiljama i sa njima razgovara o tome?!  Zašto ne  postavi pitanje vrhu vlasti sa kojima često obilazi centre za uništavanje naroda vojne škole, vojne parade? Osvještava vojna vozila, tenkove, a znamo čemu to služ. Nikako ne za branje pasulja!

Zašto ne prošeta do Jagodinske bolnice i osvešta prostoriju u kojoj je mučki nastradala devetnaestogodišnja trudnica?  Zašto ne prošeta Nišom do porodice Janković pa pita majku pokojnog Alekse kako se osjeća kao “majka pokojnog Alekse”?

Gospodo, prestanite kriviti nas za vaš nemar nerad i prostakluk.  Nas s kojima punite vaše jame.  Nas koje smo ekstremno marginalizovane. Nas koje smo utučene,  silovane, protjerane,  nezaštićene.

Ima nas koje smo magistrirale, ali radimo 12 sati za platu od 500 BAM. Koje govorimo par svjetskih jezika, ali nas SAD i OVDJE NIKAKO VI NE RAZUMIJETE kada kažemo NA SRPSKOM  da NEĆEMO, NE ŽELIMO biti “trebe”, biti predmet, BITI NIJEME POSMATRAČICE. Ne želimo da nas i naše sposobnosti mjerite po dužini naše suknje.

Ako već mislite i želite dobro ovom jadnom narodu onda se pobrinite za VAŠ POSAO.  Otvorite i ODRŽAVAJTE  sirotišta i prihvatilišta za mnogobrojnu gladnu djecu.  Pobrinite se da ne posluže samo kao jeftina radna snaga. Pobrinite se da iskorijenite pedofiliju unutar SPC.  Da se vratite izvornom porijeklu vjere i činite ono što je Hristos činio.

Pobrinite se da taj narod do kojeg vam je stalo ne mora dizati kredite ni za sahranu ni za ostale ceremonije koje globalno harčite dok se vozikate skupocjenim jahtama i automobilima o kojima svjedočim ne samo ja nego mnogi članovi SPC, čak i mnogi sledbenici monasi i monahinje u manastirima širom regije, koji žive jedan miran skroman i prijatan život. Sa kojima se može ljubazno razgovarati o mnogim pitanjima koji su korisniji narodu od vas koji se eksponirate i paradirate šireći netrpeljivost među svima.

Bavite se vašim poslom, a vaš posao sigurno ne podrazumjeva moju Vaginu ni moje tijelo!

 

(Reakcija na izjavu patrijarha Irineja u kojoj je rekao: “Dužni smo da obnovimo naš narod, i da preporučimo našim materama da su dužne da rađaju decu po božijemo blagoslovu, i da na taj način ostanemo u istoriji, iako smo postradali.”)

Facebook
Twitter
LinkedIn