Trening “Sloboda govora i govor mržnje”

Centar za mlade “Kvart” iz Prijedora i portal zamisli.ba pozivaju mlade ljude iz Bosne i Hercegovine da se prijave na trening “Sloboda govora i govor mržnje”

Trening će se održati od 8. do 10. septembra 2023. godine u Vitezu.

Predavačice i predavači na ovom treningu će biti dugogodišnje novinarke i altivistkinje za ljudska prava. Na treningu će biti obrađene teme granica slobode govora, kada se ova sloboda krši i kako se govorom mržnje može pozivati i izazvati nasilje i zločin iz mržnje. Pored toga, obradit ćemo temu klevete i problematiku ponovne kriminalizacije klevete te kroz praktične primjere učiti prepoznati granice između slobode izražavanja te govora mržnje i klevete.

Na trening se mogu prijaviti mlade osobe iz Bosne i Hercegovine u dobi od 18 do 35 godina. Organizator će na osnovu prijave, izabrati deset učesnika i učesnica. Od odabranih učesnika i učesnica očekuje se aktivna participacija cijelo vrijeme trajanja treninga.

Ako želite učestvovati na ovom treningu, ispunite prijavu koja se nalazi na ovom linku.

Rok za popunjavanje prijava je do 3. septembra 2023. godine, do ponoći. Odabrani kandidati i kandidatkinje bit će obaviješteni o rezultatima selekcije 4. septembra 2023. godine.

Ovaj trening se organizuje uz podršku Civil Rights Defenders.

Facebook
Twitter
LinkedIn