Prijavi se na Radionicu kreativnog pisanja u Prijedoru

Pozivamo vas da se prijavite na RADIONICU KREATIVNOG PISANJA koja će se održati od 22. do 24. decembra 2017. godine u Prijedoru.

Radionicu će da vode Lamija Begagić (Sarajevo) i Bojan Krivokapić (Novi Sad), a organizuje je Centar za mlade “KVART” iz Prijedora, kroz aktivnosti portala www.zamisli.ba.

Cilj nam je kroz radionicu polaznicima i polaznicama omogućiti da se upoznaju sa zakonitostim književnih formi (poezija, kratka priča, roman…), podučiti ih alatima koje mogu koristiti kao pomoć u pisanju, te savjetovati ih oko objavljivanja radova.

Neke od tema koje će biti obrađene tokom trajanja radionice su:

PITANJE FORME: Kratka priča, pripovijetka, roman

RED, RAD I DISCIPLINA: Od ideje do teksta

ROD I KNJIŽEVNOST: Pisati ženski, pisati muški

LIČNO I POLITIČKO: (Auto)biografsko i angažirano

 

Tokom prve večeri, sve učesnice i učesnici prisustvovaće književnoj večeri i čitanju, a u toku radionice biće u prilici i da rade na razvijanju svojih tekstova pod mentorstvom trenerice i trenera, nakon čega će radovi biti objavljeni na web portalu www.zamisli.ba.

Svoje prijave za radionicu kreativnog pisanja, kao i sva dodatna pitanja i nedoumice nam šaljite do utorka 19. decembra na mejl adresu [email protected], a prijavni obrazac možete preuzeti OVDJE.

 

Sve troškove organizacije treninga za učesnike i učesnice iz drugih gradova BiH (smještaj, hranu, putne troškove) snosi Centar za mlade “KVART”.

 

Ukratko o voditeljici i voditelju radionice:

Bojan Krivokapić (1985) diplomirao je Komparativnu književnost u Novom Sadu. Objavio je knjigu kratke proze Trči Lilit, zapinju demoni i zbirku gemischt-poezije Žoharov let, te roman Proleće se na put sprema.

Nagrade za prozu: Ulaznica, Đura Đukanov, Edo Budiša; za poeziju Mak Dizdar. Urednik nekoliko zbornika, objavlјivao u časopisima Jugoslavije: Lapis Histriae, Zarez, Odjek, Sveske, Idiot, Novi Ka/Os, Ars, Bosanska vila… Tekstovi su mu prevedeni na italijanski, nemački, albanski i engleski jezik. Bavio se antropološkim teatrom. Živeo u Sarajevu. Uređivao književni program i vodio radionice kreativnog pisanja u Omladinskom centru CK13. Živi u Novom Sadu.

Lamija Begagić (1980.) diplomirala je južnoslavenske književnosti na Filozofskom fakultetu u Sarajevu. Autorica je dvije zbirke kratkih priča: “Godišnjica mature” (Sarajevo/Beograd, 2005.) i “Jednosmjerno” (Beograd, 2010.), romana „U zoni“ (Beograd, 2016.)  te priručnika “Furam feminizam” namijenjenog djevojčicama u osnovnim školama, u koautorstvu s Marinom Veličković (Sarajevo, 2016.).
Za svoj književni rad dobila je nekolicinu priznanja i nagrada, među kojima i nagradu Fondacije “Farah Tahirbegović”.

Urednica je i pokretačica magazina za predškolce i prvačiće “Kolibrić”, te članica redakcije magazina za pravednije obrazovanje “Školegijum” i časopisa za feminističku teoriju i umjetnost „Bona“.
Aktivno piše i za nekoliko časopisa i portala u regiji: Urban Magazin, Vox Feminae, lgbti.ba, diskriminacija.ba…
Živi i freelancea u Sarajevu.

Facebook
Twitter
LinkedIn