Poziv za prijavu na “Malu školu kritičkog propitivanja prošlosti”.

Da li vjerujete svemu što učite u školi?  Zanima li vas i druga strana prošlosti? Koliko vas je
obrazovanje podsticalo na kritičko mišljenje i kako politika utiče na to što učite?

Ukoliko želite da propitate ova pitanja, prijavite se za učešće u trećoj po redu “Maloj školi kritičkog propitivanja prošlosti” koja će se održati od 22. – 24. februara 2019. godine. Pravo na učešće imaju osobe starosti od 18 do 26 godina. Ukupan broj planiranih učesnika/ca je 10. 

Krajnji rok za prijave: 17.02.2019. do 18:00.

“Malu školu  kritičkog propitivanja prošlosti” organizuje Centra za mlade “Kvart” uz podršku  National Endowment for Democracy.

 Učesnici/ce će kroz dvodnevnu radionicu imati priliku da se upoznaju sa osnovnim teorijskim konceptima tranzicione pravde, društvenim iskustvima prevazilaženja traumatične prošlosti, razvijanjem kritičkog razmišljanja prema društveno-političkim dešavanjima u prošlosti te kako pojedinac/ka mogu da doprinesu navedenim procesima.

Odabrani učesnici/ce će biti obavješteni pute e-maila najkasnije do 19. februara, te će im na mail biti poslana agenda i sve osnovne informacije.

Popunjen obrazac sa naznakom za “Malu školu kritičkog propitivanja prošlosti” možete da pošaljete na e-mail:  [email protected]

Troškove (prevoz, smještaj, hrana) snosi Centar za mlade “Kvart”.

Prijavni obrazac možete preuzeti OVDJE.

Facebook
Twitter
LinkedIn