Poslušajte kako mališani iz srebreničkog hora Superar pjevaju “Hit the Road Jack”

Dječiji hor Superar Srebrenica neumorno radi, a iz njihove radionice izašao je cover kultne pjesme Raya Charlesa “Hit the Road Jack”.

Rukovodilac hora osnovanog 2012. godine kao multietničkog projekta Ismar Porić ispričao nam je da su djeca ovu pjesmu prvi put čula ljetos u Beču i da su od tada “poludjela” za njom.

“Non stop su je pjevali i počeli smo je vježbati. Ovdje također imamo prvi put solo pjevača i dječiji bend, koji vrijedno vježbanju i sviraju”, kazao je Porić.

Inače, hor Superar okuplja više od 350 djece od dvije do 16 godina iz Srebrenice, Bratunca, Potočara, Skelana i okolnih mjesta i u njegov rad su uključena i djeca iz obdaništa i djeca sa posebnim potrebama. Iza sebe imaju niz uspješnih nastupa i pjesama.

“Ovom pjesmom smo htjeli uraditi nešto otkačeno, malo drugačije i veselije. Također, ovim spotom smo se htjeli zahvaliti javnosti na 10.000 lajkova na našoj Facebook stranici“, kazao je Porić, rukovodilac projekta koji je već godinama svoju predan radu s ovom djecom i stoga triput sedmično iz Sarajeva dolazi u Srebrenicu.

Nova pjesma je snimljena u studiju Amadeus Marina Meštrovića u Sarajevu, a video je radio Damir Bašić Duka.

Facebook
Twitter
LinkedIn