Panel diskusija: ,,Šutnja nas ne štiti“

 

Pozivamo vas da nam se pridružite na panel diskusiji pod nazivom Šutnja nas ne štiti“, koji će se održati u četvrtak 05. marta 2020. u prostorijama HUB,, Lonac“ Veselina Masleše 1/XIII sa početkom u 18:00 časova.

U sklopu ovogodišnjeg devetog Osmomartovskog marša, a u susret obilježavanju Međunarodnog dana žena organizujemo panel diskusiju koja bi se bavila problemima sa kojima se žene susreću u današnjem društvu.

Prvi Dan žena je obilježen 8. marta 1909. u SAD-u deklaracijom koju je donijela Socijalistička partija Amerike. Između ostalih važnih istorijskih događaja, njime se obilježava i požar u tvornici Triangle Shirtwaist u New Yorku 1911. godine kada je poginulo preko 140 žena.

Fokus panel diskusije svakako će biti reproduktivna prava žena, rodno zasnovano nasilje, nasilje u vezama i porodicama, kao i druge teme koje budu prepoznate od značaja za žene svih starosnih grupacija.

Učesnice panel diskusije će biti predstavnice Sigurnih kuća iz Banjaluke, Modriča i Sarajeva, predstavnice civilnog društva i aktivistice u borbi za prava žena.

Pozivamo da svojim učešćem doprinesete kvalitetu ovog panela i obilježavanju Međunarodnog dana žena uz našu parolu: Šutnja nas ne štiti!

Facebook
Twitter
LinkedIn