Nagradni konkurs “Mjesec ženske historije – DA SE ONE ČUJU”

Kao dio kampanje “DA SE ONE ČUJU”, koja ima za cilj podizanje vidljvosti žena koje svojim radom u zajednici doprinose razbijanju predrasuda i stereotipa koje su nametnute kao teret ženama u našem društvu, Centar za mlade KVART Prijedor i portal zamisli.ba organizuju nagradni konkurs “Mjesec ženske historije – DA SE ONE ČUJU”.

Obzirom da se mjesec mart obilježava kao Mjesec ženske historije, odlučili smo kroz kampanju predstaviti žene koje svojim radom i aktivizmom ispisuju novu pravedniju i ravnopravniju historiju, odlučili smo u okviru ove kampanje dati priliku mladim autorima i autoricama da u okviru ovog konkursa pišu o ženama i/ili ženskim pokretima koji ih inpirišu, za koje vjeruju da pišu novu historiju.

Ko su žene i ženski pokreti koji ruše stereotipe i predrasude, bore se protiv diskriminacije, koje se bore se za ravnopravniji položaj žena u porodici, na ulici, u institucijama, parlamentima i skupštinama, na poslu, u umjetnosti i nauci, žene koje rade na izgradnji mira i stavilnosti? Takve žene i pokreti nalaze se svuda oko nas, vrijedno i uporno grade zdravije i pravednije temelje našeg društva, nekada nisu dovoljno vidljive a trebale bi biti, dajte im vidljivost.

Svi radovi moraju biti na lokalnom jeziku (BHSC), ne duži od 1200 riječi te poslani isključivo u Word formatu. Uz tekst nam pošaljite prigodnu ličnu fotografiju u jpg formatu veličine do 2 MB. Radovi koji su prethodno objavljuvani, ili/i ne ispunjavaju gore navedene uslove konkursa neće biti uzeti u razmatranje.

Ne objavljujemo radove i sadržaj koji promovišu govor mržnje, eksploativne, seksističke, fašističke ili rasističke ideje.

Vaše tekstove nam šaljite na adresu [email protected]. Dva najbolja rada ćemo nagraditi iznosom od 70 KM.

Konkurs će biti otvoren do 30. marta 2022. godine do 12 časova.

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn