Mladi iz Prijedora i Mostara zajedno u projektu “Misli, osjeti”

Udruženje za edukaciju i razvoj „Dignitet“ iz Mostara i Udruženje građana „Psiholuminis“ iz Prijedora zajedno provode projekat za mlade pod nazivom „Misli, osjeti“. Projekat ima za cilj povezivanje mladih iz ova dva grada na nivou međukulturalne, međunacionalne i vjerske prihvaćenosti. Ideja vodilja ova dva Udruženja jeste da je Bosna i Hercegovina multikulturalna riznica i da je to njena snaga, a ne razlog za netrpeljivost i neprihvatanje.

Vikend iza nas protekao je u druženju učesnika projekta gdje je Prijedor bio domaćin. Učesnici su kroz dva dana imali priliku da uče osnove emocionalne pismenosti, da jačaju svoje samopouzdanje te da usvoje adekvatne načine rješavanja sukoba i konflikata. Prijedor kao domaćin, goste iz Mostara je upoznao sa znamenitostima grada i okoline , a dio radionica kao i druženje nastavljeno je u Nacionalnom parku Kozara.

Završna aktivnost planirana je da kraj avgusta gdje će Mostar biti domaćin učesnicima projekta.

Projekat se realizuje zahvaljujući podršci Instituta za razvoj mladih KULT, koji sprovodi PRO-Budućnost, uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj USAID Bosnia and Herzegovina.

Facebook
Twitter
LinkedIn