Kako biti odrastao?

Koji je odlučujući momenat kada lutke umru i klikeri izgube sjaj? Zašto odjednom imamo potrebu da stavimo jezik u nečija usta?

U nekom momentu muzika postaje bitnija od punoglavaca u potoku koji misteriozno nikad ne postanu žabe.

Niko ti neće dati uputstvo, upozoriti te, samo ćeš u jednom trenutku osjetiti čvrstu, stabilnu zemlju pod nogama.

Cigatere su zamjenile masne boje, a kafa sokove sa slamkom. Samo tako, u treptaju oka. Pa, izvoli! Uživaj! Ovo si čekao. Biti visok imati dubok glas telefonirati, imati pare i odraslu obuću i odjeću. Zašto ne cijeniš to sada? Samo ti se kazalo. Za sve je kriva ljudska želja za napretkom i priroda. Da nije njih, mogli bi zauvijek biti dijeca i umrijeti!

Ah, ne radi to baš tako, zar ne?

Najveći fenomen prirode čezne za degradacijom. Kao komponenta prirode u njoj razmišljamo o njoj i o sebi samim. Treba biti sretan činjenice da uopšte znam za pojam klikera i da imam mozak koji nije baziran samo na potrebi za reprodukcijom.

Očigledno postoji razlog zašto se sveske i olovke nalaze pored igračaka u supermarketima, zašto knjige mirišu bolje od kolača i zašto drveće raste na gore. Moj rad će biti moja ostavština, a ne moja djeca i samo njihov potencijal.

Sledeći put u supermarketu, hoćeš li kupiti zvečku (za sebe ili svoju djecu) ili papir i olovku? Djeca kada bi imala motoričku vještinu, napisala bi remekdjela; Kao i odrasli da imaju slobodu. Budi slobodno odraslo dijete s vještinom i stvori remekdjelo.

Facebook
Twitter
LinkedIn