Deseti Blart festival u Društveno Kulturnom Centru „Incel“

Udruženje Nezavisnih Stvaralaca i Aktivista “Geto” organizuje deseti regionalni festival Blart koji počinje u četvrtak 2. septembra i trajaće do subote 4. septembra. Tema ovogodišnjeg festivala je „Metamorfoza“ a program festivala će se održati u Društveno Kulturnom Centru “Incel”.

Festival u četvrtak otvara umjetnica Isidora Branković performansom “Nekad me zovu ribom” u kojem propituje poruke podsvijesti i posljedice nekih spoznaja o samom sebi a koje ostaju skrivene jer odbijamo da se suočimo sa njima. Performans počinje u 19 časova u prostorijama DKC-a.

U petak veče predstaviće se osnivači izdavačke kuće „Književna Zadruga“ iz Sarajeva, Arman Fatić sa svojim djelima „Sarajevski san“ i „Meddah i fildžan“ i Vanja Šunjić sa „Srce u obliku trougla“. Književno veče je u 19 časova a moderator je novinar Imran Maglajlić.

Nakon promocije je otvaranje izložbe stripova i projekcija animiranih filmova multimedijalnog umjetnika Berina Tuzlića koji će se predstaviti i sa svojim muzičkim projektom „dRUMELODY”.

Izložba ilustracija i stripova je prodajnog karaktera a sav prikupljeni novac se donira Sigurnoj kući.

Poseban dio festivala je teatarska radionica rediteljke Hane Milenkovski iz Skoplja koja će sa makedonskim glumcima Đjorgoski Martinom i Mitevski Čedomirom raditi sa polaznicima na umjetničkom istraživanju procesa donošenja odluka čiji je krajnji ishod teatarska predstava koja će biti izvedena u subotu na završnoj manifestaciji.

Treći dan festivala zatvaraju bendovi „Artan Lili“, koji je jedan od koncertno najaktivniji bend u regionu, i „Short Reports“ visokoenergetski alternativni rock duo iz Novog Sada.

Facebook
Twitter
LinkedIn