Ambijentalna izložba multimedijalnih radova “M O K O Š” u DKC Incelu

U petak, 14.8. u 20h u DKC-u Incel održaće se ambijentalna izložba multimedijalnih radova “M O K O Š” vizuelnih umjetnica Ane Vasić i Vesne Majstorović.
Izložba će obuhvatiti ilustracije, instalacije i video radove koji su inspirisani prirodom i njenim ciklusima, te odnosom čovjeka kao pojedinca prema prirodi.

Ova izložba je dio Incel Art Bash programa kojeg realizuje Udruženje Nezavisnih Stvaralaca I Aktivista “Geto” I predstavlja presjek dvadesetogodišnjeg rada.

Ana Vasić je diplomirala je grafički dizajn na Akademiji umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci. Radi na poljima grafičkog dizajna, crteža, ilustracije i video umjetnosti. 2016. godine nagrađena je od agencije Aquarius za najboljeg studenta na odsjeku za grafički dizajn, na završnoj izložbi radova studenata Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci a 2017. godine nagrađena je od Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske za najbolji rad iz predmeta Intermedijalna umjetnost na završnoj izložbi radova studenata Akademije umjetnosti

Vesna Majstorović je vizuelna umjetnica koja se podjednako bavi različitim medijima: ilustracijom, video umjetnošću, fotografijom, kao i intervencijama u javnom prostoru. Diplomirala je slikarstvo na likovnom odsjeku Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci 2018. godine. Vesna je 2017. godine nagrađena od Akademije umjetnosti za najbolje radove iz predmeta Intermedijalna umjetnost na godišnjoj izložbi radova studenata Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci I Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske za najbolje radove u oblasti Intermedije na godišnjoj izložbi radova studenata Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci a 2018. godine bila je finalistica za nagradu ZVONO (Young Visual Artist Award)

Obe umjetnice su 2019. godine učestvovala je na kulturno-umjetničkoj razmjeni u Indoneziji, gdje su boravila 3 mjeseca na Zapadnoj Sumatri izučavajući kulturu i tradiciju tog ostrva.

Facebook
Twitter
LinkedIn